1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Facebook умира на 5 ноември?Facebook

Най-голямата хакерска групировка Anonymous намери нов враг - във видеосъобщение, качено в YouTube, хакерите обявяват намеренията си да сложат края на най-голямата социална мрежа - Facebook, пише investor.bg.

"Бихме искали да привлечем вашето внимание, надявайки се да се вслушате в предупрежденията ни. Вашето средство за комуникация, което всички така обожавате, ще бъде унищожено. Ако сте активист или просто човек, който иска да защити свободата на информация, тогава присъединете се към каузата. Убийте Facebook, за да запазите неприкосновеността на личния си живот", казва неразпознаваем глас, променен по компютърен път.

Според хакерската организация социалната мрежа продава личната информация на потребителите си на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност, за да могат да шпионират хора от цял свят, като някои от тях работят за авторитарни правителства, като тези на Египет и Сирия. "Всичко, което правите във Facebook, остава там независимо от настройките ви за сигурност. Изтриването на акаунт също е невъзможно. Дори и когато го изтриете, всички ваши данни остават във Facebook и може да възстановите профила си винаги“, предупреждават Anonymous.„Facebook знае за вас повече от вашето семейство", предупреждават хактивистите.  "Не можете да избягате от реалността в която вие, хората на интернет, живеете. Замислете се за малко и се подгответе за един ден, който ще остане в историята", се казва още в съобщението.И твърдят, че на 5- ноември тази година потребителите на социалната мрежа ще разберат, че Anonymous не прощават и не забравят.Системата за сигурност на личната информация на социалната мрежа се критикува отдавна и от други организации. Така например Facebook не изтрива снимките по желание на потребителя от сървърите си, а само линка до тях. Това може да доведе до доста проблеми, ако снимките все пак трябва да бъдат изтрити например заради нарушаване на права или ако се наруши личното пространство на някой. 

10.08.2011, 16:45 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Facebook, хакерска атака

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics