1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Бунтове и в МанчестърБунтове в Манчестър

Насилието и безредиците продължават да  ескалират в различни части на Англия, въпреки че Лондон осатана спокоен през нощта, съобщи БиБиСи.

Манчестър е поредният от засегнатите градове в Обединеното кралство. „Манчестър преживя снощи най-тежките безредици от 30 години насам”, призна заместник-началникът на градската полиция Гари Шуън пред БиБиСи. През последните часове полицията на Манчестър бе изправена пред извънредно високо равнище на насилие от страна на групи криминални престъпници, добави заместник-началникът на полицията.

 Насилието започна в предградието Солфордследобед, където тълпите хвърляха запалителни бомби по магазини и грабеха дизайнерски дрехи, скъпа електроника, електроуреди и алкохол. До полунощ бяха арестувани 47 души и полицията заяви, че арестите ще продължат. Младежи нападнаха полицаите, охраняващи магазин "Лидъл", и го разграбиха, след което го подпалиха. Кореспондентът на Би Би Си за Северозападна Англия Ариф Ансари и оператор на телевизията също бяха нападнати. Журналистът от Радио Манчестър Ричард Стийд, присъствал на мястото, разказа как група 12-13-годишни тийнейджъри на велосипеди наблюдавали с любопитство сцената.

По-късно хаосът обхвана и центъра, където бе подпален магазин "Мис Селфридж" на Маркет стрийт. Търговският център "Арндейл" затвори рано, след като банда от около 25 младежи нахлу вътре и се опита да разбие бутик за спортни стоки. Очевидец разказа, че тълпата нападала и граждани, защото снимали с мобилните си телефони. Говорителят на общината Пат Карни заяви, че Манчестър е преживял един от най-тежките дни в историята си. Бях поразен и ужасен от възрастта на някои от тези хулигани. Говорим за деца на 9, 10, 11 години, които с качулки на главите се разхождаха по главната търговска улица, сякаш са на купон, сподели той. 

източник: dariknews.bg

10.08.2011, 10:35 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: безредици, насилие, полиция

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА