1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Варна с по-висок кредитен рейтингКирил Йорданов

Българската агенция за кредитен рейтинг присъди на Община Варна дългосрочен кредитен рейтинг А-(стабилна перспектива). Кредитната оценка на морската столица е по-висока от този на държавата. Резултатите бяха обявени на редовна пресконференция на кмета от директора на агенцията Христо Михайловски. Михайловски уточни, че Варна е финасово стабилна, генерира собствени приходи-нараснал е дялът на приходите от данъци за недвижимо имущество и се отчита добра събираемост.

Кирил Йорданов  получи официално сертификат за кредитоспособността на общината. Анализът на агнецията показва, че в периода до 2013 година общината може да изтегли кредити в размер на  30 млн. лева без това да застрашава финансовата й стабилност. Михайловски каза още, че прогнозите са за положителен паричен поток в следващите години, което ще позволи изплащането на заемите с лекота. 

При направeния от агенцията анализ данните от 2009 година сочат, че населението на Варна се увеличава.Михайловски посочи, че подтрудоспособното население е около 15.5 % при 14.5 % за страната. Трудоспособното население е около 67 %, а нетрудоспособното е близо 18 % за Варна. Безработицата е около 5%, което е близо 2.5 пъти по-малко от тази в страната.

09.08.2011, 18:30 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, кредитен рейтинг, финансова стабилност

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center