1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

МВР пипна ”хероинов” бос на БалканитеМВР

Трима души - Стоян Гецев - Кравата, перничанинът Николай Пресолски и македонецът Митко Йорданов, са задържани при спецакция „Наглецът", която се проведе в Благоевград и Бобошево, пише news.bg.

Тримата са арестувани по време на сделка с три килограма хероин и 48 000 евро. Македонецът е бил с фалшива българска лична карта.

Стоян - Кравата е бил задържан на паркинга на магазин „Метро" в Благоевград с 48 000 евро.

„Стоян, известен с прякор Кравата, се смята за ръководител и лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. Операцията е наречена „Наглецът", благодарение на „богатото" криминално минало на задържания", заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.

През 2005 г. Стоян Кравата е бил задържан на граничен пункт „Кулата" с кола с гръцка регистрация с 19 кг хероин, за което е осъден ефективно на 17 години затвор на две съдебни инстанции, но обжалва на трета инстанция и присъдата му е върната за преразглеждане.

По данни на полицията, през 2007 г., докато тече преразглеждането на присъдата му, в Испания са задържани двама българи с хероин, за които има данни, че са ръководени от Стоян Кравата. През 2009 г. 14 кг хероин са били задържани в Швейцария, а през 2010 г. е било предотвратено разпространението на 5 кг хероин от Турция, както и на 2 тона спирт - трафик от Македония за град Кюстендил.

Работата по случая продължава.

„Надявам се, че Върховният касационен съд ще направи преглед на всичко, свързано със съдебното минало на Стоян - Кравата, допълни той и подчерта, че Стоян Кравата е изключително обигран, много добре подготвен и много добре може да се измъква от всяка една ситуация.

Надявам се, че ВКС ще направи точно тази прозрачност в дейността си и да видим дали г-н Лазар Груев ще пусне имената на лицата, които са върнали това дело на първа инстанция", коментира Цветан Цветанов.

09.08.2011, 10:48 Автор: news.bg


Тагове: Акция, МВР, хероин, бос

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics