1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Съдебни наказания за ”Нощни птици”Бар

Мерки за неотклонение наложи Варненския районен съд на управителя на плейбой-бар „Рай” в курортния комплекс „Златни пясъци”, както и на работеща в същото заведение барманка, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На 3 август вечерта, при специализирана полицейска акция под кодовото название "Нощни птици", беше заловена барманката в заведението, която събирала заработени суми от клиенти. Органите на реда хванаха проститутка по време на полов акт с немски турист.

На управителя на нощното заведение-31-годишния К. Д. съдът определи мярка за неотклонение „домашен арест”, а по отношение на барманката- 22-годишната И. М. бе наложена “парична гаранция” в размер на 2000 лева.  Двамата са привлечени като обвиняеми за това че в условията на продължавано престъпление и съучастие от началото на месец юни т.год. до 4.08.2011 г. набирали танцьорки от персонала на заведението с цел да бъдат използвани за развратни действия, посочват от ВРС. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 хиляди до 20 хил.лв. Второто повдигнато обвинение срещу тях е за това, че в посочения период предоставяли  помещения на различни лица за полови сношения.              

Съдът не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката процесуална мярка „задържане под стража” по отношение на двамата обвиняеми. На този етап нямало представени доказателства, че  двамата са набирали персонала за използване за развратни цели – за предоставяне на секс или други услуги, освен танците. Относно второто повдигнато обвинение Темида прие, че може да се направи обосновано предположение  за авторство на деянието, въпреки липсата на събрани категорични доказателства за систематичност и за това, че обвиняемите са знаели за използването на две помещения в бара за секс-услуги.  

31-годишният К.Д. е осъждан и към момента се намира в изпитателния срок на предходна присъда.  Барманката  е с чисто съдебно минало.

Наложените мерки могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок.

08.08.2011, 16:56 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: домашен арест, парична глоба, проститутки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА