1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Мастодонти върху свлачищаБойко Борисов

Мастодонти, построени върху свлачища и журналисти, проспали процеса, са основните проблеми на Варна, заяви при неделното си  посещение в морската столица министър-председателят Бойко Борисов. По думите му обаче съвсем скоро нещата ще се оправят и градът ще се  разбуди, разбира се, със съдействието на бъдещия кмет.

Застрашените от кризата европейски държави трябва да се поучат от България и да следват нейния пример, коментира пред журналисти премиерът. "Колкото и да ми е неприятно това, което се случва в САЩ, Италия и Испания, управлението на тези държави трябва да приеме българския модел. Фискална дисциплина, пакт за финансова стабилност. Никой да не си позволява да харчи повече отколкото изкарва държавата, защото това гарантира стабилност", категоричен бе Бойко Борисов. По думите му България няма да се присъедини към еврозоната на този етап, тъй като това би застрашило лева. Българската икономика ще продължи да просперира и през следващите години, независимо какво се случва в света, ако продължим да не се поддаваме на популизъм, включително и от страна на президента Георги Първанов, допълни още той. Популизъм, по думите на  министър-председателя, е искането на по-високи пенсии и заплати. 

Крути мерки ще бъдат взети за черноморските ни курорти с цел да се върнат със задна дата много от нещата. "Не може да няма пречиствателни станции по комплесите", отсече премиерът, тъй като това застрашава туризма. Освен това, заради настъпващата криза в съседни страни, се очаква наплив на туристи към България.

08.08.2011, 14:21 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: мастодони, свлачища, Бойко Борисов, Варна, модел на управление

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА