1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Иван Петров кмет на Варна?Иван Петров

Иван Петров ще се включи в надпреварата за предстоящите местни избори като кмет на Варна. "Кандидатурата ми вече е официална и излизам като независим кандидат", заяви за Дефакто:Вестникът бившият нападател на "Спартак". "Ние ще се борим, заедно с обикновените хора, те ни подкрепят", добави Петров. 

Преди няколко дни на (4-ти август) Иван Петров навърши 56 години. Вчера той преплува за втори път маратона Галата-Варна за 1час и 38 мин. 

Иван Петров е една от легендите на "Спартак"- Варна, играл в клуба през 70-те и 80-те години на миналия век. Петров е сред голмайсторите на отбора в славната му история. Играл е още в тимовете на "Черно море", "Етникос Ахнас" и "Рабат Аякс". Бил е част и от националния ни отбор. Също така той е създател на първата частна школа за футболни таланти - "Феърплей", от която първите си стъпки са направили имена като Иван Найденов, Тодор Радомиров и Венцислав Маринов.
Мълчанието свърши, 
твърди бившият футболист.

"Мотивите да се включа в надпреварата са несправедливостта спрямо децата и обикновените хора на Варна. Тази несправедливост ме накара да изляза този път не на футболния терен, а на изборите", категоричен бе Николай Петров. 

Голмайсторът разказа, че вече 5 години иска да обучава млади таланти на стадион във Варна, но не получава терен. Като един от основните виновници  за неуспеха на начинанието си, Петров посочи кмета на Варна Кирил Йорданов. 

Феърплей в спорта, в живота и в политиката!

Това ще бъде и девизът в предстоящите избори на създателят на първата частна школа за млади футболисти..

"За 14 години през школата са минали около 1500 деца. Много от тях играят футбол активно", напомни голмайсторът. Той разказа, че е живял 2 години в Кипър, но носталгията го върнала към родината.

"Искам във всеки квартал на Варна да има места в детските градини, детски площадки и игрища", сподели Николай Петров. Той изрази възмущението си от лошата инфраструктура на морската столица и допълни, че се строят само сгради, без да се помисли за улиците на града. 

Един от виновниците за закриването на частната школа за футболни таланти "Феърплей" е бившият министър на транспорта Николай Василев, твърди Петров, тъй като основателят не бил допуснат да участва в търга за закупуване на школата.
"Смятам, че стадион "Варна" не трябваше да се събаря изцяло, тъй като това е храмът на варненския футбол", заяви легендата на Спартак. Той изяви желание да се завърне международният футболен турнир "Варненско лято".
Очаквам силна опозиция от ДПС, тъй като те ме изхвърлиха от Спартак. Но не искам да се конфронтирам с никого, категоричен бе бъдещият кмет. 

08.08.2011, 12:53 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Иван Петров, кмет, Варна,

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics