1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Мощно укриване на оборот по моретоБар

Близо 3 пъти по-малко от действителния оборот отчитат на касовите си апарати нощните клубове и дискотеките в курортния комплекс Слънчев бряг, съобщава news.bg

Това стана ясно при започнала снощи съвместна проверка на НАП, Главна инспекция по труда (ГИТ), Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Агенцията по храните, съобщават от пресцентъра на приходната агенция.

Приходите от вход и продажби в 4 нощни клубовена плажа, ресторант и паркинг само за една нощ са достигнали близо 300 000 лв., което е 3 пъти повече от отчетеното на касовите апарати на заведенията през миналия петък.

Едно от най-посещаваните нощни заведения е получило приходи от 111 000 лв. снощи, от които 23 000 за такса за вход. За сравнение приходът на същата дискотека миналия петък е бил около 60 000 лв.

20 нарушения на трудовото законодателство установиха от своя страна инспекторите на ГИТ в проверяваните обекти. 11 души са работили без трудов договор, шестима са имали сключени граждански, за да прикрият трудови договори.Санкцията за работодател наел служител без трудов договор може да достигне до 15000 лв. за всяко заето лице.

Проверяващите от Комисията за защита на потребителите също се натъкнаха на нарушения. Сред най-често срещаните е несъответствието на обявения брой места в заведенията с удостоверенията за категоризация. Друг масов проблем, установен от КЗП е необявяването на цени и грамажи в менютата, както и заплащането на такса за ползване на тоалетните.

Общо 80 души от четирите институции и полицаи от ГДБОП ще продължат проверките и днес през деня, както и довечера. В съвместнатаакция се включиха лично председателят на КЗП и главният секретар на ГИТ.

07.08.2011, 12:02 Автор: news.bg


Тагове: оборот, НАП, проверки, Слънчев бряг

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center