1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

Безредици избухнаха в ЛондонЛондон

В Северен Лондон избухнаха безредици през изминалата нощ заради убийството на местен жител, застрелян преди няколко дни от полицията, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от dnes.bg.

Две патрулни коли, една сграда и двуетажен автобус бяха опожарени от развилнялата се тълпа, която влезе в сблъсъци с полицаите пред местното полицейско управление на лонзонския квартал Тотнъм, където около 300  души се бяха събрали, настоявайки за възмездие.

29-годишният Марк Дъган бе застрелян от полицията в Тотнъм в четвъртък при престрелка. При това един от полицаите е оцелял по чудо, тъй като впоследствие в радиостанцията му бе открит заседнал куршум. Първоначално митингът бе мирен, но след това от тълпата започнаха да замерят полицаите с бутилки, някои със запалителна течност, да хвърлят  бомбички.

Към мястото на конфликта бяха изпратени подкрепления. Има изпочупени витрини, местните жители са започнали да плячкосват магазините, предаде Асошиейтед прес. Според очевидец положението е много сериозно, а в демонстрацията са участвали между 400 и 500 души. Срещу буйстващите са изпратени конни части

за борба с безредиците. Тотнъм е далеч от забележителностите, посещавани от туристите в центъра на Лондон и е един от най-бедните райони в цяла Англия.
През 1985 г. кварталът вече преживя кървав бунт, след като местна жителка получи инфаркт, когато в дома й нахлу полиция, припомня БТА.

07.08.2011, 11:34 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Лондон, безредици

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics