1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Фалшифицират бензиностанции на ”Лукойл”Лукойл

Бензиностанция със знаци на "Лукойл" се строи в бургаския квартал "Акациите", известен още като Кумлука. Наш читател ни изпрати снимка, на която се вижда почти завършения строеж, намиращ се на улица "Индустриална".

От пресцентъра на "Лукойл"- България  обясниха за Дефакто:ВестникЪт, че те в момента не строят нито една бензиностанция в нито един град. Вариантите за обяснение за новопоявилата се постройка били два. Първият, че някой се опитва да се прави на "Лукойл", а вторият, че фирмата, която строи бензиностанцията, има договор с франчайз. Обяснението е смехотворно, тъй като според думите на пресаташето Дияна Дамянова излиза, че фалшификаторите на марката "Лукойл", свободно действат в България или, че българската част на фирмата не знае какво прави големия брат от Русия. За ваше улеснение прилагаме снимка от днес, на която се вижда обратното на това, което твърди пресгоспожата. 

На въпрос дали има отлив на клиенти през последните дни от пресцентъра на "Лукойл" заявиха, че не виждат причина за подобен процес. Намаляване на доставките към бензиностанциите също нямало, тъй като горивото за съответните търговски потребители било поръчано преди време и спирането на лиценза на "Лукойл Нефтохим" не оказало влияние.

Иначе отлив на потребители във всички бензиностанции на "Лукойл" има от 2 години насам, допълниха от пресцентъра. Като причина те посочиха навлизането на нови фирми на пазара и експанзията им.  Вероятна причина е и високата цена на бензина.

Докато тече сагата с "Лукойл", румънската "Ромпетрол" обновява старата бензиностанция на ул. "Битоля" до магазин "Пикадили". Регионалният директор на компанията във Варна Светльо Димитров обясни, че този обект има договор за франчайз с "Ромпетрол".  В момента румъснката фирма е дала права на 4 варненски бензиностанции да оперират с нейното име, като една от тях е тяхна собственост. 

Очаква се война на цените на горивата между бензиностанциите на "Лукойл" и новите бензиностанции, конкурентни на монополиста.

05.08.2011, 18:29 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: "Лукойл", Бургас, Варна, "Ромпетрол", бензиностанции, война

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center