1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Шоу пред ЦИКЦИК

Истинско стълпотворение настана през ЦИК тази сутрин, съобщава news.bg.  Почти по едно и също време пристигнаха делегациите на ГЕРБ (чиито младежи отново цяла нощ са пазили ред), на Атака, на Меглена Кунева, както и на братя Юзеирови.

Днес започва регистрацията за участие в президентските избори.

Най-рано отново бяха Цветан Цветанов и компания, които 15 минути преди 9 се появиха на стълбите пред ЦИК. Макар и все още да нямат обявен кандидат за президент, ГЕРБ спазиха традицията първи да подават документи в комисията.

Особено аткрактивен обаче бе Юзеир Юзеиров, който дойде да внесе документи в ЦИК със сако и боксерки.

Пред медиите Юзеир Юзеиров обясни, че е дошъл по боксерки в знак на протест. Той е председател на инициативния комитет, който издига брат му Али Юзеиров за президент на страната.

Пред медиите брат му Али му връчи панталона, за да се обуе.

Протестът по бельо на Юзеиров е, че страната ни не признава партията ОТОМАН на двамата братя, а Белгия регистрира политическата сила на Юзеирови.

Отното в знак на протест Али Юзеиров внася 21 подписа за регистрация на инициативния комитет в ЦИК за участие в президентския вот с ясното съзнание, че ЦИК ще откаже регистрацията.

В 9,20 часа инициативният комитет на Меглена Кунева също дойде да внесе документи в ЦИК.

Той е представен от Борислав Цеков, ексобразователния министър Даниел Вълчев, бившият капитан на волейболните ни национали Пламен Константинов. Самата Кунева не дойде.

Инициативните комитети, които издигат кандидати за президент бързат с регистрацията си в ЦИК, тъй като едва след нея имат право да започнат събирането на подписи за регистриране на самите кандидати, както и набирането на средства за кампанията.

На излизане от ЦИК Цветан Цветанов отново похвали младежите на ГЕРБ за инициативата, изтъквайки, че традициите трябва да се спазват.

По въпроса кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ Цветанов каза, че не смята да се избързва с обявяването му. „Име и имена имаме. Просто не са обявени. Ще спазим законовия ссрок", заяви Цветанов.

Той отказа да коментира предположенията, че кандидатът на ГЕРБ ще е Росен Плевнелиев. „ГЕРБ има своя устав, своите структури, изпълнителна комисия, която взема окончателното решение за кандидатурите", подчерта Цветанов.

Запитан кой ще е основният опонент на ГЕРБ, Цветанов посочи - БСП и всички политически формации, които ще подкрепят кандидата на БСП.

Той каза още, че когато наближат изборите, ще излезе в платен или неплатен отпуск. Помолен да коментира явяването на кандидат в ЦИК по долно бельо, Цветанов заяви „Не бих си позволил да дойда в институция като ЦИК по къси гащи".

05.08.2011, 10:50 Автор: news.bg


Тагове: ЦИК, шоу, избори

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА