1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Катаджиите по морето не взимали подкупМоре

Екипи на дирекциите „Инспекторат” и „Вътрешна сигурност” провериха пътни полицаи на територията на Варна, съобщават от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Операцията е в рамките на разписан от министър Цветанов план, целящ осъществяване на превенция и установяване на корупционни практики.

В хода на проверката са констатирани редица дисциплинарни нарушения. Съвместната проверка е извършена на главен път Бургас-Варна, на входа на морската столица. Освен осъщественото наблюдение над работата на патрули от групи „Пътен контрол”, екипите са търсили и информация от спираните водачи. 

В хода на операцията проверяващите не са регистрарали данни за корупция. Установени са дисциплинарни нарушения, за които органите на реда са изготвили справка. На базата на това ще бъде взето дисциплинарно отношение спрямо провинилите се служители.

От ведомството напомнят, че тези проверки са перманентни.  В края на юни  съвместните екипи инспектираха Благоевград и Кюстендил, където бяха констатирани редица слабости и дисциплинарни нарушения.

От МВР призовават всички граждани, които се натъкнат на катаджии, искащи подкуп да сигнализират незабавно в министерството.

03.08.2011, 18:10 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: катаджии, подкуп, море

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics