1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

БДЖ се разплаща с ”Лукойл”ЛУКОЙЛ

Транспортният министър Ивайло Московски се е договорил с колегата си Симеон Дянков в следващите дни да бъде погасено задължението на БДЖ към „Лукойл", съобщава news.bg. 

Няма да има затруднение в доставките на дизел за БДЖ, убеден е министър Московски.

По думите му въпросът с доставката на керосин в държавата също е уреден. „Има достатъчно керосин в държавния резерв и той се ползва и в момента," поясни министърът.

"Миналата седмица взехме решение за освобождаване количество достатъчно за една седмица. Подготвя се решение, с което да се удължи този срок, не знам дали ще се наложи да се ползва, но все пак да е гарантирано, че ще има достатъчно количество", обясни Ивайло Московски. По негови данни освободеното количество керосин от държавния резерв не е ползвано.

"Тук е моментът да благодаря на авиокомпаниите, тъй като ние ги предупредихме с писма, колкото е възможно повече да идват пълни с гориво, минимални количества да зареждат на територията на летищата Бургас, Варна и София", коментира още транспортният министър.

По повод идеята и 16-годишните да могат да шофират Ивайло Московски коментира:"Това е доста либерален подход, който лично аз не го одобрявам, за момента в условията, в които се кара кола в България, ми се струва, че е рисковано".

Междувременно, на днешното си заседание правителството одобри ползването, при необходимост, на допълнителни количества реактивно гориво от резрева. Това количество може да покрие нуждите за 10 дни. Решението на кабинета е във връзка с необходимостта от регулиране на доставките на реактивно гориво от керосин за нуждите на гражданската авиация. Количествата ще бъдат ползвани само в случай на нарушаване на ритъма на доставките на керосин

03.08.2011, 17:14 Автор: news.bg


Тагове: БДЖ, "Лукойл", транспортен министър

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics