1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Безплатен обяд нямаДКС

Изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта във Варна разпрати отворено писмо до медиите, с което опровергава изказването на треньора на националния ни отбор по волейбол,че момчетата ползват залата без заплащане. “Много е хубаво тук, но не можем да си позволим залата за тренировките. Във Варна залата ни е предоставена безплатно”, коментира Стойчев пред журналисти. 

Радостин Стойчев да се концентрира върху предстоящите отговорни състезания, заявява Варчев в писмото. Противопоставянето на „Дворец на културата и спорта”–Варна и на „Арена Армеец София” е глупаво.

В продължение на повече от 10 години, бизнес взаимоотношенията между Българска федерация по волейбол и ръководството на „Дворец на културата и спорта” –Варна са на много добро ниво. Каквито и конфликтни точки да е имало, те винаги са били разрешавани с делови разговори и добър тон. Затова безкрайно съм изненадан от изявлението на Радостин Стойчев, че предпочита да тренира във Варна, вместо във София, защото „ползвали залата безплатно”.

Първо - противопоставянето на „Дворец на културата и спорта”–Варна и на „Арена Армеец София” е глупаво, независимо от какъв ъгъл се поглеждат нещата. Дворецът в продължение на много години беше най-хубавата зала в България и понеже беше единствена, стана легендарна с многобройните проведени в нея международни състезания. Новата зала в София е бъдеще. Едно прекрасно бъдеще. Присъствах на откриването и я видях. Едно изключително съоръжение. Европейско. Красиво отвън и отвътре. Удобно и практично. Помислено е почти за всичко.

Второ – един държавник от миналото беше казал крилатата фраза, че „няма безплатен обяд”. Деловите взаимоотношения между „Дворец на културата и спорта” –Варна и Българска федерация по волейбол са уредени чрез договор. Те удовлетворяват и двете страни. Но тук искам да добавя, че в продължение на всичките тези години, независимо кои бяха треньори / българи или чужденци/, кои състезатели бяха в отбора / Пламен Константинов, Пушката, Николай Иванов/ или сегашните звезди / Владо Николов, Матей Казийски и сие/, целия състав на Двореца е бил в тяхна услуга. Отнасяли сме се към тях така, че всички те да се чувстват като у дома си. Ето това може да бъде мотив за желанието да тренират тук.

Като дългогодишен треньор си разрешавам да посъветвам г-н Стойчев да се концентрира върху спортно-техническите си задължения, тъй като му предстоят много отговорни състезания и да не се меси във функциите на ръководството на Българската федерация по волейбол, с Президент Данчо Лазаров, с когото сме в отлични взаимоотношения.

Симеон Варчев 

изп.директор

„Дворец на културата и спорта” –Варна

Снимка: Дарик

03.08.2011, 12:35 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: ДКС, Радостин Стойчев, изкаване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics