1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Жестокост уби новородено кученцехирург

Кученце на няколко дни почина, след като са му били отрязани краката и опашката, научи Дефакто:Вестникът.

 Новороденото животно е било намерено в контейнер за боклук на кръстовището на ул. „Иван Аксаков” и бул. „Цар Освободител”, в близост до Медицинския университет „Проф. Д-р П. Стоянов” от варненката Валентина Велева в четвъртък. След като чула пронизително скимтене, Валентина забелязала осакатеното пале в найлонова торба и го занесла във ветеринарна клиника при д-р Стоян и д-р Даринка Къневи.

„Бях в шок, когато го видях”, разказа потресената варненка. Тя отишла във ветерината клиника с идеята на кученцето да му се направи евтаназия, но ветеринарите отказали категорично и обяснили, че не извършват такива процедури. Лекарите се борили за живота на новороденото.

 По думите на ветеринарите разрезите върху кученцето са направени с нож. „Около местата, където бяха отрязани крайниците и опашката имаше по две три резки”, коментира д-р Кънев. „Многократно е кълцано на много места. Според мен става въпрос за престъпление”, добави д-р Кънева. Лекарите оперирали бебето и му пришили крайниците, но не успели да спасят живота му. Кученцето е починало в неделя в 19:00 часа вечерта.

 Валентина смята да подаде жалба до Прокуратурата и до Районната ветеринаромедицинска служба срещу неизвестен извършител. „Намерих кученцето ден, след като в сила влезе закона за инкриминиране на жекостта над животни”, напомни варненката. „Публичността на насилието над животни има две страни”, кометира жената. Тя се тревожи да няма бум на насилието над четириноги.

„Надявах се това куче да оживее, то имаше воля за живот, беше гладно, имаше апетит”, оплака се Валентина.

01.08.2011, 17:52 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: садистична жестокост, кученце, отрязани крака

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА