1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Ще има още удавени!Пост

Над 10 пъти спасителите свирили на 54-годишния мъж от Игнатиево, който се удави вчера на плажа в кв. „Аспарухово”, научи Дефакто:ВестникЪт от очевидци. Инструкторът по сърф разказа, че в спасяването на удавника се включили и две от момчетата му и го изкарали със сърф. „Видяхме го как маха, беше влязъл до шамандурата с дюшека си, но докато стигнат до него спасителите и сърфистите, вече беше твърде късно”, разясни инструкторът.

 Вероятно удавникът е бил пиян. Той е повърнал. „Колегите, които обдишваха мъжа, казаха, че е миришел на алкохол”, коментираха спасителите на поста, където станал инцидента.

„При жълт флаг, при който е забранено влизането във водата с дюшеци, плажуващият е нарушил правилата, въпреки предупрежденията и е влязъл в морето”, коментира началникът на водно спасителната служба Лаврентий Силов. 54 годишният влязъл във водата с внука си, за щастие спасителите успели да извадят  детето невредимо, но през това време дюшекът отвлякъл дядото навътре в морето, добави Силов.

 Линейката се забиви повече от 20 минути, въпреки че алеята беше празна, разказа сервитьорката Криси от заведението на плажа, срещу което е станал инцидента.

Подобни инциденти стават, особено когато има западен вятър. Туристите се отпускат на дюшеците, вятърът ги отнася. Когато човек е на почивка се отпуска и сетивата му се притъпяват и тогава става белята,  разказа един от спасителите на плажа, Васил Паскалев.

 На плажната ивица в кв. „Аспарухово”, дълга 1,1 км, има 7 спасителни поста и 2 спасителни лодки.

01.08.2011, 15:00 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: удавени, спасители, плаж

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА