1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Шампиони сме по укриване на данъциДанъци

В Италия не се декларират 51,2 процента от данъчно облагаемите суми, което поставя страната на първо място по укриване на доходи в Европейския съюз, съобщи днес в информационния си бюлетин Асоциацията на италианските данъкоплатци, цитиран от dnes.bg.

На второ място е Румъния с 41,6 процента, а трета е България с 38,3 на сто. Челната "петорка" допълват Естония и Словакия – съответно с 37,4 и 32,4 процента укрити доходи. Най-съвестни са данъкоплатците в Швеция, където недекларираните суми са едва 7,6 на сто, в Белгия – 10,3, и във Великобритания – 11,9 процента.

Проучването се базира на данни от финансовата полиция на страните от ЕС. "Рекордьори" в Италия по неплатени данъци са фирмите за дизайн и поддръжка на сайтове за продажба на стоки и услуги в интернет. Регистрирани са 2,225 милиона такива сайта, но само 800 000 от тях са редовно фактурирани, което означава, че два от всеки три сайта за електронна търговия нямат създатели и просто "са възникнали от само себе си".  Тъй като всеки сайт или портал има нужда и от обновление, то италианските специалисти изчисляват данъчните загуби на около 3 милиарда евро годишно.

"Анализът показва, че агенциите за уеб маркетинг укриват повече доходи от погребалните бюра. Те прибират много високи хонорари от продавачите на стоки и услуги в интернет, след което изчезват безследно", констатира президентът на Асоциацията на италианските данъкоплатци Виторио Карломаньо.

Асоциацията ще инициира проект за борба с незаконната търговия в интернет, който предвижда издаването на специален сертификат "Бизнес за добро" на коректните търговци, които спазват правилата и зачитат интересите на потребителите. 

01.08.2011, 14:36 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: данъци, укриване, статистика

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics