1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БИЗНЕСЪТ

Върнаха лиценза на ”ЛУКОЙЛ”Гориво

Софийски Административен съд спря предварителното изпълнение на решенията на шефа на Агенция „Митници", с които е отнет лицензът на „Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщи news.bg.

Делата срещу двете решения са образувани по жалба на Лукойл. Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда. Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз. 

Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ" ЕАД и „Столичен транспорт" ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп", видно от което, не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива. Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните. Самите две делаа ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София - град на 31 август.

Припомняме, миналата седмица със заповед на шефа на митниците Ваньо Танов бяха запечатани двата акцизни склада на Лукойл. Причината е, че комбинатът не е спазил законовия срок за монтиране на измервателни уреди, отчитащи количествата гориво. Това доведе до ситуация, в която Лукойл трябва да спре производството на петролни продукти, които от друга страна затрудни тези клиенти, които разчитат на 100 процента на доставките от Лукойл.

01.08.2011, 14:06 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: "Лукойл", данъчни складове, лиценз, гориво

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center