1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЗДРАВЕ

Дете обгоря тежкоЛекар

Петгодишно дете от Търговище е настанено в Клиниката по изгаряния във Варна след като пострада тежко при възпламеняване на газ, съобщават от областаната дирекция на полицията в Търговище.

Детето е пострадало в мазето на жилищен блок около 22:00 часа на 28 юли. В кооперацията няма газова система. Според една от версиите, възможно е от канализационната система да се е утаил газ, наподобяващ блатните. Когато влязло в помещението заедно с дядо си, детето си е играело с йо-йо на батерии. Вероятно играчката е предизвикала искрата, коментира за БТА комисар Станимир Парашкевов, директор на ОД на МВР в Търговище. Специалисти от „Гражданска защита" след инцидента установяват  наличие на газ шест пъти над нормата. Обектът е обработен.

Момчето е откарано незабавно в „Спешна помощ" към Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. От там след оказване на първа помощ, поради големия процент изгаряния, е транспортирано във Военна болница във Варна. Момчето е обгоряло от моментен пламък, съобщи Дарик, позовавайки се на медици. 

Причините за възпламеняването са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство, уточняват от полицията.

31.07.2011, 14:19 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: дете, изгаряне

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics