1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

126 басейна работят с разрешителноОбщина Варна

126 басейна и 21 плажа са получили разрешително за функциониране във Варна и региона.Това стана ясно на пресконференция на БЧК в града, предаде агенция „Фокус". Към днешна дата комисията за разкриването на водните площи и басейни е извършила 159 проверки - на плажни ивици и 138 открити и закрити басейна.

 Най-често се установява, че липсват достатъчен брой спасители, оборудването на спасителен пост е непълно, а води не отговарят на стандарта. Официално разрешително са получили 21 плажа и 126 басейна. При 12 басейна са констатирани нередности, които предстоят да бъдат отстранени. В обекти, в които има открит и закрит басейн, се назначава само един воден спасител, което е недопустимо, според специалистите от комисията.В такива случаи единият от басейните трябва да бъде затворен до назначаването на още един спасител.

Често спасителите се ангажират с несвойствени задължения, които отвличат тяхното внимание по време на работа -, биват карани да почистват басейните, да се грижат за химизацията на водата в тях, да продават билети за чадъри и шезлонги, коментират представители на БЧК във Варна.

 Разкриването на водните площи и басейни се извършва ежегодно от специализирана комисия, която се назначава със заповед на кмета от Община Варна, припомнят от Български червен кръст. Тази година курортите „Златни пясъци", „Св. Св. Константни и Елена", „Ривиера", „Слънчев ден" и Градски плаж- Варна правят силно впечатление с много добрата и навременна подготовка и състоянието на плажните си ивици. Комисията включва представители на Общината, Регионална здравна инспекция и Водно спасителната служба на ОС на БЧК. Основната задача на комисията е да опрдели състоянието и годността на плажните ивици и плувни басейни, което да гарантира безопасното им ползване в съответствие с всички законови изисквания за това.

Проверките на комисията започват след като концесионерите и собствениците на плажни ивици и басейни си подадат необходимите заявления за разкриване. Срокът за подаване на документите съгласно заповедта на кмета е до днес.

31.07.2011, 11:50 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: басейни, резрешително

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: