1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Водолази едва не потопиха корабНос Галата

30 000-тонен товарен кораб под чужд флаг едва не се заби в плитчините под нос Галата заради обучение на водолази, съобщи "24 часа" Фирма извела учениците си да се гмуркат точно на линията на фарватера - обозначения безопасен морски път за влизане във варненското пристанище.

“Глобата за нарушението ще е над 5000 лв. Имало е опасност търговският съд да се забие в някой риф”, коментира шефът на “Морска администрация” във Варна капитан Валентин Енчев. От сдружението на водолазите признаха за гафа и за протеста на чуждия плавателен съд. Наредбата за плаване в крайбрежните води трябва да се спазва, няма оправдание за нейното нарушаване, казаха оттам.

“Морска администрация” и Гранична полиция започнаха проверки на джетове и плавателни съдове в морето. “Това лято имаме по-голям финансов ресурс за упражняване на контрол”, обясни капитан Енчев.

От 1000 до 3000 лева е глобата за заловените няколко нерегистрирани частни джета, с които баровци решили да се разходят. Този сезон има бум на джетове, преди лятото на ден са били разписвани по 6-7 разрешителни за ползване на такива машини. Същата е глобата и за различните видове лодки, които нямат разрешителни за море. Наскоро е арестувана лодка с туристи в курорта Камчия, която е имала разрешение да плава само в река.

Собствениците на гумени лодки също трябва да спазват редица правила в наредбата за плаване по крайбрежието. Те трябва да подпишат декларации, че са запознати с правилата за безопасност, и да спазват разстояния от зоните за къпане.

Скоростта на всички развлекателни съдове не трябва да е по-висока от 9 километра в час.

31.07.2011, 11:38 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: водолази, нос Галата, кораб

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics