1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Освободиха керосин от Държавния резервКеросин

Правителството освободи 1800 тона авиогориво от държавния резерв за една седмица. Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков, пояснявайки че решението на Министерския съвет е било взето късно снощи, информира БНР. Нарежда се да се освободят авиационни горива за едноседмично потребление. Те се съхраняват в складовете на "Лукойл" и на "Саксън", подчерта Трайков.

Керосинът е за морските ни летища във Варна и Бургас. Летище Бургас има запас до понеделник. Всички свършиха работа във връзка с единствения по-спешен въпрос от гледна точка на времето, не от гледна точка на структурата. Това е с осигуряването на горива на морските ни летища. Там имат горива до понеделник. За Бургас - пренасочени са допълнителни количества и от Летище Пловдив, заяви икономическият министър.

Той подчерта, че процедурата по освобождаването на тези горива е уредена с финансовото министерство и с Митниците. Ако се наложи, дори и в почивните дни, но няма да се наложи, подчерта Трайков. Според него трябва да бъде свикано извънредно свикване на Надзорния съвет, където да се обсъди точката с монтирането на тези уреди.

30.07.2011, 12:23 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: керосин, Държавен резерв

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: