1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЛЮБОПИТНО

Младоженци на 80!Дядо Димитър

Възрастта няма значение, когато си влюбен. Може би сте чували или чели този израз безброй пъти, но той се оказва самата  истина. Като доказателство Ви предлагаме историята на дядо Димитър и баба Радка, които се срещнали в дома за стари хора „Гергана” и се оженили само след две седмици познанство.

„Човек е сам, само за в тоалетната”, сподели пред Дефакто:Вестникът 86-годишният дядо Димитър. „Животът така е устроен, че не можеш да бъдеш сам, сам си до време, но винаги търсиш компания, за да бъде остатъкът от живота ти по-лек и по полезен”, добави пенсионерът.

Двамата с баба Радка, се оженили преди три години. Любовната искра по меджу им пламнала от пръв поглед, когато се видели в цветната градина на дом "Гергана". Младоженците не знаели много един за друг, когато взели съдбоносното решение. Те дори не се консултирали със своите близки преди сватбата. „Нито сме се питали кой какво представлява, нито знаехме кой от къде е. Но има една поговорка, че две крастави магарета се събират, за да се чешат”, пошегува се дядо Димитър.

 В семейния живот на младоженците царува мир и разбирателство. „Слушаме се, няма караници по между ни”, обясни дядо Димитър.

 Той сам избрал да дойде в социалното заведение, тъй като останал вдовец и не искал да живее при децата си, за да избегне спомените от семейния живот с първата си съпруга. Димитър разказа, че е имал 57 години щастлив живот с първата си жена. „Не само, че не сме се карали, не сме се гълчали дори!”, спомня си дядото. „Не се ли разбираш в едно семейство, значи нямаш живот”, категоричен е старецът.

За щастие дядо Мими, както го наричат внуците му, познал любовта за втори път.

29.07.2011, 15:31 Автор: Олга Добрева


Тагове: младоженци, 80 години, брак, любов

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center