1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Горивото на Летище Варна свършва!Лукойл

Самолетно гориво в запас на летище Варна има само до понеделник, а запасите на порта в Бургас ще свършат най-късно утре.

Това заяви днес пред ДеФакто:ВестникЪт Дирк Шудзиара, изпълнителен директор на "Фрапорт Туинстар Еър Порт Мениджмънт" - фирмата, която оперира летищата на двата морски града. "От вчера сме с нарушени доставки на гориво. Имахме една доставка вчера и тя ще е последната, докато не се разрешат проблемите между правителството и "ЛУКОЙЛ". "Ситуацията е много сериозна, допълни още Шудзиара, защото гориво има само за няколко дни - в зависимост от трафика на летището". Като превантивна мярка всички авиокомпании са предупредени самолетите им да идват заредени отвън, за да се минимализира разходът на летище Варна. С оглед пика на туристическия сезон, в който се намираме в момента, се дава абсолютен приоритет на пътническите полети. Всички технически и карго полети са спрени, обясни още Шудзиара. За момента няма индикации да спрат самолетите до Варна и Бургас, но ако няма гориво, това не е изключено. "Никой не иска тази ситуация да има негативен ефект върху сезона", подчерта още директорът на фирмата.

 Решение на проблема ще се намери до два дни, смята областният управители на Варна Данчо Сименов, който също бе на летище Варна. По думите му, място за притеснения няма, тъй като в съседни страни има достатъчно големи летища, които нямат проблеми с доставките на гориво. 

29.07.2011, 13:49 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: летище Варна, гориво, запаси

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics