1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Джаз тресе Варна!Джаз

Варна ще бъде домакин на Международния джаз фестивал „Варненско лято от 29 до 31 юли, който тази година ще отбележи своя 20-годишен юбилей.

 За изминалите 20 години във Варна са гостували големи звезди от световната джаз сцена от всички европейски страни и САЩ, кометираха организаторите по време на пресконференция в четвъртък. Фестивалът се е превърнал в един от най-ярките културни символи на морската столица. Организаторите споделиха пред екип на Дефакто:ВестникЪт, че се надяват да допринесат за избирането на Варна за културна столица на Европа през 2019г.

Фестивалът ще се състои в три вечери, като началото ще бъде поставено от младите джазмени, начело с Христо Йоцов. Акцент в това издание са двата юбилея- 25-годишнината на „Акустична версия”, най-известната българска джаз формация и 50-годишнината на бенда на БНР, който гостува за първи път във Варна, с нов диригент Антони Дончев. „Интересно явление в България е, че има много повече млада публика на джаз фестивала, в сравнение с Западна Европа и САЩ”, заяви австрийският журналист Отмар Клаус, който е дошъл специално у нас, за да присъства на музикалните дни.

28.07.2011, 18:25 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: джаз, фестивал, "Варненско лято"

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics