1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Пиян си? Морето е до колене!Варна

Бум на пияните, къпещи се в морето, отчита доктор Иван Иванов, директор на ДКЦ 1 "Света Клементина", който отговаря за лекарските екипи по морето. 

Прохладното време и увереността, която носи погълнатият алкохол, става причина за зачестилите инциденти с плажуващи. Опитите на спасители и медицински екипи да откажат хората от подобни изпълнения са напълно безуспешни и често възникват скандали. Липсата на плажна полиция и глоби при неспазване на флаговете, пък оставя живота на хората в собствените им ръце след 18:00 часа, когато работният ден на лекари и спасители приключва. Често се случва пияни възрастни да взимат във водата и децата си, разказа доктор Иванов. По думите му, нищо не спира пиянските къпания в морето, въпреки наличието на табели, указващи, че ивицата е неохраняема след 18:00 часа. За да се дисциплинират хората, отношение трябва да вземат не само концесионерите на плажовете, но и хотелиери, и туроператори, заключи Иванов.

Нощното къпане обаче, особено след дискотека, се оказва любимо забавление на младите варненци. По думите на 24-годишния Евгени , къпането след няколкопитиета е забавно, стига човек да се съобразява с дълбочината, на която влиза в морето. И количеството погълнат алкохол, разбира се.

Освен че пиещите на плажа застрашават собствения си живот, често се случва да пострадат и чадърите на концесионерите, трошат  се  и бутилки, разказва за опита си Азат  Милконов - дългогодишен спасител по варненските плажове. Като пресен пример той посочи група стабилно почерпили се мъже, които решили да се разхладят на излизане от ресторант. "Казах им - изчакайте 10-15 минути, докато свърша работа. После правете каквото искате", сподели мъжът. Честите караници и разправии могат да се решат само по един начин - с глоби и плажна полиция, заключи Милконов. 

28.07.2011, 12:16 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: пияни, плажуващи, алкохол, инциденти

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА