1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БИЗНЕСЪТ

Във Варна: Паника няма, но губим пари!Лукойл

Голям поток от атомобили на една от бензиностанциите във Варна забеляза екип на Дефакто:ВестникЪт в часовете около обяд. Въпреки че служителите в нея отрекоха да има паника и презапасяване с гориво и изгониха грубо репортерът ни, някои от шофьорите признаха, че са притеснени от ситуацията с отнемането на лиценза на монополиста.

 „Лукойл” и рафинерията в Бургас е данъкоплатец № 1 у нас. Всеки един ден, в който рафинерията не работи носи, огромни загуби за всички нас, понеже не се внасят данъци в тази държава”, възмути се Мартин, на излизане от бензиностанцията „Това е някаква измислена политическа простотия” допълни младежът. Според него цените на горивото няма как да се вдигнат, защото петролът може да се внесе от други страни, по страшното било ежедневната загуба на пари.

 „Ще се запася с горивото. Цената може да се вдигне, но пак трябва да се вземе гориво от някъде, за да караме колите си” заяви друг шофьор. Той отрече да има паника, тъй като все пак имало и други фирми вносители. „Очаквам да се вдигне цената на горивото, но не заради „Лукойл”, а заради световния пазар” заключи водачът.

 „Аз така или иначе зареждам често, тъй като много пътувам” заяви Вяра Цанкова, която е на почивка в морската столица. „Не може обаче ние да сме най-бедната страна в Европа с най-скъпия бензин!”, коментира дамата.

 „Просто „Лукойл” ще има под друго име и пак ще има далавера. Бензинът не е спрял да се покачва”, разказа Васко, който бе тръгнал за риба.

 „Предполагам, че цената ще се вдигне, защото все пак "Лукойл" е основният вносител на гориво у нас”, каза пенсионерът Ангел Иванов, който вече се отказал да кара автомобил. 

27.07.2011, 15:05 Автор: Олга Добрева


Тагове: "Лукойл", варненци, зареждат, гориво

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА