1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СВЕТЪТ

Малолетен мексиканец уби 7 душиМексико

Четиринайсетгодишен наемен убиец на мексикански наркокартел беше осъден на три години затвор за серия убийства, отвличания и трафик на наркотици,съобщи dariknews.bg, позовавайки се на световните агенции.

Това е максималната присъда за непълнолетни престъпници, извършили тежки престъпления в Мексико.

14-годишният Едгар Хименес е с американско гражданство, роден е в Сан Диего (Калифорния, САЩ). Той беше осъден за четири убийства, за три отвличания и за трафик на дрога.

Самият Хименес твърдял при разпитите, е извършил още 3 убийства, но доказателства за тях не са били открити

Тийнейджърът - наемен убиец беше задържан миналия август в град Куернавака, столицата на мексиканския щат Морелос, на 90 км южно от Мексико сити, при опит да избяга за Сан Диего. Той ще прекара в затворнически център за юноши, докато започне процесът му. Срещу него свидетелстваха 42 души. В негова защита показания не даде нито един свидетел.

Случаят потресе Мексико, защото в интернет още преди ареста на Хименес бяха качени снимки на извършените от него убийства, направени с мобилен телефон.

По време на процеса стана ясно, че Хименес е прерязал гърлото на четирите си жертви, а после е провесил труповете им на мост в Куернавака. Той призна, че е получавал заповедите за убийствата и другите престъпления директно от Хесус Радия, един от лидерите на мексиканския Южнотихоокеански наркокартел, допълва БТА.

Тийнейджърът заяви в съда, че убийствата е извършвал, докато е бил дрогиран и каза, че е започнал престъпната си дейност от 11-годишна възраст. Той обаче твърдеше, че това е станало под натиска на наркотрафикантите, заплашили го със смърт.

27.07.2011, 11:04 Автор: dariknews.bg


Тагове: малолетен убиец, Мексико, жертви

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА