1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Митниците спряха два склада на ”Лукойл”Лукойл

"Лукойл Нефтохим" остана без лиценз за управление на данъчни складове, съобщиха от Агенция "Митници", предаде dariknews.bg.  В съобщението се казва, че рафинерията в Бургас и нефтеният терминал "Росенец" не са лицензирани данъчни складове. 

Преди около десетина дни от Агенция "Митници" заплашиха бургаската рафинерия с отнемане на лиценза, защото не са инсталирали необходимите измервателни уреди, които да са свързани с електронната система на митниците и данъчните.

Седмица по-късно от "Лукойл" излязоха със становище, че до края на годината ще приведат всички уреди според наредбата.

Мярката е взета заради неспазеното от "Лукойл" изискване да бъдат монтирани измервателни уреди в складовете, обясни пред БНТ шефът на митниците Ваньо Танов. Това означава, че компанията вече няма право нито да преработва, нито да търгува с горива на територията на страната.

Санкцията няма да доведе до проблем, нито до недостиг на горива на пазара, заяви още Ваньо Танов. Той обясни, че в условията на пазарна икономика горива могат да се внасят от цял свят и не вижда проблем в отнетите лицензи на "Лукойл".

За спазването на мярката следят служители на агенция "Митници", обясни Танов. Повече от 15 дни в "Лукойл" тече мониторинг и през този период заради липсата на измервателни уреди поодчинените му са вписвали данните и ръчно са ги предавали в информационната база на агенцията. От вчера те следят и да не се допуска влизането на транспортни средства в складовете, както и да бъде запечатана тръбата, която подава гориво от "Нефтохим" към страната, тъй като компанията вече не е данъчен склад, допълни Ваньо Танов.

27.07.2011, 09:45 Автор: dariknews.bg


Тагове: Лукойл, горива, лиценз

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА