1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Патиланско царствоЛагер

Все повече работещи родители търсят интересни алтернативи за организиране на свободното време на децата си. Детските лагери се оказват добър вариант за оползотворяване на лятната ваканция на учениците от началните класове. Обучението сред природата е практика позната още от трудовете на Жан-Жак Русо, много български туристически дружества се опитват да адаптират и приложат методите му и днес. 

“Осъществяването на излети сред природата с подрастващите изисква желание и всеотдайност от страна на педагозите и всички други специалисти участващи в процеса”, разказа пред Дефакто:ВестникЪт секретарят на едно от първите във Варна туристически дружества „Родни Балкани” Жечка Карова. 

Всеки ден малките лагерници от дружеството се запознават с растителния и животинския свят, посредством занимателни дидактични игри, поясняват специалисти.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас придобиват полезни туристически умения като ориентиране в госриста местност, работа с компас и карта, опъване на палатка, наклаждане на огън и много други.

Около 800 деца годишно посещават лагерите на туристическото дружество

„Една от основните ни задачи е да научим децата да работят в екип и да имат респект към природата”, заяви още Жечка Карова.

Дружеството и негови приятели  инициират и много различни кампании за опазване на околната среда и стимулиране активността на младите хора. 

Родители, записали децата си разказват, че младите екскурзианти стават по-самостоятелни и всеки ден с охота сами подреждат туристическите си раници, по-отговорни са, а и летните лагери не натоварват семейния бюджет

26.07.2011, 15:48 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: лагери, деца, туристическо дружество

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА