1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ЗДРАВЕ

Фрапиращо:Лекарска грешка осакати мъжЛекар

Фрапираща лекарска грешка, оставила мъж без една ръка, разкри варненският екип на БТВ. 

Милко потърсил специализирана помощ, тъй като дни наред се чувствал изморен и се задъхвал. При направената му кардиограма се установило, че няма сърдечни проблеми. В частна клиника, без каквито и да е допъълнителни изследвания, му назначили коронарография - интервенция, изключително полезна при диагностика, която обаче се прави само по необходимост. За извършената манипулация от Здравната каса били заплатени 800 лева. След манипулацията ръката на мъжа била здраво пристегната с бинт. През следващите два дни Милко имал ужасни болки. Бил извикан и екип на Бърза помощ, но никой не прегледал ръката на мъжа. На третия ден семейството  се върнало в частната клиника, откъде обаче ги пренасочили към "Света Анна". Последвали 4 безуспешни операции.

От частната клиника обясниха пред БТВ, че коронарографията е изпълнена правилно и че пациентът е натоварил ръката си непосредствено след манипулацията. От Националната пациентска организация настояват правата на лекаря, извършил коронарографията, незабавно да бъдат отнети, поне до приключване на проверката.

"Тъй като имаме сериозни притеснения и опасения, че тази манипулация е извършена на този пациент абсолютно ненужно, без каквито и да е медицински показания, дори има съмнения от страна на някои лекари, че има противопоказния за извършване”, обясни мотивите д-р Станимир Хасърджиев. Според него целта е била да бъдат източени 800 лева от Касата, което обаче е коствало ръката на пациента. 

Комисията за медицински одит е започнала незабавна проверка по случая.

26.07.2011, 11:40 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, лекарска грешка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center