1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕМАТА

Заклаха пес на детска площадка

Живко Томов доубил саморъчно разкъсано от питбула му животно
Трупът влачен и изхвърлен в контейнер за боклук в ”Трошево”


куче

Детска площадка стана арена на кървава битка между кучета. Злобен питбул разкъса помияр, а стопанинът на домашния любимец доуби уличното псе с нож. След което захвърли трупа в контейнер за боклук. Това казаха за "Позвънете: Вестникът" очевидци на жестокия екшън. 43-годишният собственик на питбула Живко Томов е задържан за 24 часа. Случаят се разследва от Районна прокуратура - Варна.

Трагедията се разиграла между блоковете 15, 16 и 33 в "Трошево" в сряда след 22,30 часа вечерта. Тихият квартал бил разбуден от кучешки лай, вой и мъжко насъскване. Хора надничали през прозорците си, но никой не посмял да слезе и да опита да разтърве кучетата. Вчера сутринта повечето хора от квартала се страхуваха да говорят, защото Живко имал тежък характер и се страхували от него. Някои все пак споделиха, че не за първи път същият питбул напада кучета в района и то насъскван от стопанина си. Миналото лято жена от квартала подала сигнал в полицията, че домашното животно се разхожда без каишка и намордник до детските съоръжения. Кучето се засилило срещу нея, но тя успяла да се скрие във входа. Тогава на сигнала не било обърнато внимание.

"Тук в махалата си гледаме две улични кучета - Боби и Бенджи. Боби е женското куче и е много възрастно. Децата ги обичат и си играят с тях. Никога не са нападали хора и не са лаели срещу някой. Храним ги и се грижим за тях. Кротки животни са", каза продавачка от близкия магазин, която също живее в района. Тя допълни, че миналата есен същият питбул бил насъскан срещу същото куче и тогава съседите едва успели да спасят Боби. Промивали раните на животното и се грижели за него повече от месец, докато се вдигне на крака. Този път обаче никой не успял да го спаси. Срещу Томов и кучето му имало и други оплаквания, но хората от квартала предпочитат да си мълчат.

24.02.2011, 21:37 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: куче, агресия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА