1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Ах, този понеделник...Понеделник

За повечето хора стартът на работната седмица е толкова непоносим, че им е трудно дори да се усмихнат до 11,16 часа, според проучване, цитирано от британския The Telegraph.

В понеделник половината хора закъсняват за работа след тежка битка за събуждане, показват още данните от изследването, поръчано от Marmite. И докато се борим да се отърсим от понеделнишката потиснатост, сме способни на едва три часа и половина продуктивна работа. Хората между 45- и 54-годишна възраст се справят най-трудно с настройването за работа след уикенда.

Според учените ненавистта към понеделнишките сутрини се дължи на дълбоко вкоренени племенни инстинкти. Работниците искат да се чувстват част от общността след почивните дни и имат нужда да бъбрят и да прекарват време в общите части, според психолога проф. Алекс Гарднер.

„Работата може да е най-доброто място за вас в понеделник, защото всъщност ние сме пещерняци в градски костюми“, обяснява Гарднер. „Искаме да се чувстваме част от „племето“, затова първо пием кафе или чай и след това се захващаме с работата. Хората, които правят това, успяват да ускорят темпото и имат по-продуктивна седмица от тези, които се впускат рязко в работата“, допълва професорът 

Проучването е установило и петте най-добри начина за преодоляване на неприятното „понеделнишко чувство“. Те са:

– гледане на телевизия– секс– онлайн пазаруване– купуване на шоколад или грим– планиране на почивка.

25.07.2011, 12:16 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: понеделник, начини за справяне

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics