1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

550 хил. лв. глоби ”забравили” варненциmoney

547 хиляди лева от неплатени глоби към различни институции събра принудително НАП Варна за първото полугодие, съобщават от териториалната дирекция във Варна. 

Това са глоби на лица, „забравили” да платят   задълженията си към  органите на съдебната власт, КАТ, регионалните дирекции за опазване и контрол на общественото здраве и др. 

Най-голям дял сред принудително събраните глоби се пада на неплатените такси и разноски по дела, които не са внесени навреме по сметките на органите на съдебната власт, или това са общо 205 хил. лв. 50 хил. лв. пък НАП са събрали от глоби на КАТ от 880 варненци. По санкции на ДАИ в Агенцията са постъпили 40 хил. лв., а наказанията наложени от РИОКОЗ възлизат на 40 263 лв.

ОТ НАП припомнят, че глобата, наложена от държавен орган, се внася в установения от закона срок в посочената от него сметка. След изтичане на този срок взискателите изпращат на НАП глобите и наказателните постановления, за да бъдат предприети действия от приходната агенция за събирането им. Ако и след изпратените от НАП покани и уведомления за доброволно внасяне на дължимите суми, гражданите не заплатят глобите, публичните изпълнители пристъпват към принудително им събиране. От НАП Варна съветват всеки, който има просрочена глоба, да я внася в срок, за да не се стига до прилагането на крайни мерки, като запор на заплати и банкови сметки на санкционираните лица.

От НАП Варна напомнят, че всеки гражданин или представител на фирма, който поиска издаване на удостоверение за наличие или липса на задължения към приходната агенция, бива проверен за това дали не дължи някаква глоба. В случай, че клиентът има такава, той се приканва да се издължи преди да получи удостоверението или задължението се вписва в документа. Удостоверения за платени данъци се изискват при участие в обществени поръчки, при банкови кредити, при издаването на лицензи и разрешения и много други. 

25.07.2011, 11:18 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: глоби, НАП, варненци

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center