1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБРАЗОВАНИЕ

Варна посрещна 180-метров плаващ университеткораб
Още снимки тук

180-метровият пасажер „МВ Експлорър” акостира тази сутрин на Морска гара във Варна, научи Дефакто:ВестникЪт. Внушителният лайнер чакаше на рейд още вчера, а тази сутрин около 8:00 часа бе вкаран в Пристанище Варна .

 На борда на кораба се возят повече от от 650 младежи от 290 колежи и университети в САЩ и по света. Пасажерът представлява плаващ университет в рамките на глобална образователна програма "Семестър по море".

Много ми харесва България, за пръв път съм тук. Варна е красив град и нямам търпение да изляза довечера, да посетя нощните заведения и да се забавлявам с моите приятели”,  заяви 20-годишният Тайлър Лавин от Балтимор пред Дефакто:ВестникЪт.  „След престоя си тук заминаваме за Турция, а после отиваме в Мароко, и накрая се прибираме в Щатите. Това е най-невероятното лято, което съм имал! Чудесно е да опознаваш страните от света по този начин, както и да намираш нови приятели”, разказа още развълнуваният студент.

Варна е шестото поред пристанище, на което програмата гостува по време 66-дневно пътешествие до осем държави в Европа и Северна Африка. 

Студентите ще гостуват 3 дни в морската столица. Те ще участват в теренни пътувания, за да научат интересни факти за историята на нацията ни. Целта им е да общуват с населението на страната и да се запознаят с важни елементи на културата, изкуството и историческото наследство. 

Пътуванията ще включват междукултурно посещение на ромската общност в Балчик, гостуване на Международния музикален фестивал "Варненско лято", посещение на Рилския манастир, София и Пловдив. 

Програмата „Семестър по море” стартира през 1963г. като досега в нея са участвали над 55 000 души. Всяка година учебният лайнер изминава повече от 60 000 морски мили по цял свят.

Последното посещение на град Варна в рамките на програмата е било през лятото на 2009. 

24.07.2011, 12:02 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: 180 метра, пасажер, студенти, САЩ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center