1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КОД: ЛИЧНИ!

ШТ! Българинът спи!Българи

Плакат с надпис "Тихо да не събудим българите" издигнаха преди време група гръцки младежи на площад "Синтагма" в Атина. В последствие се оказа, че тези млади хора учат в България и са много добре запознати с българския характер или липсата на такъв. С този надпис те предизвикаха смях у сънародниците си, които протестираха срещу своеволия на правителството си, МВФ, ЕС, и абсолютно никаква реакция у нас. Защото българинът спи дълбоко. И бързам да успокоя гърците - и с мегафони да ни изкрещите, събуждане нямаме.

А това стана ясно от начина, по който ни "изклатиха" за пореден път. И с цените на горивата, подскачащи волно на общи основания, и с АЕЦ - а, дето трябваше да ни направи независими. Не само че не ни направи, ами и той ни "оправи" - в момента голямата сестра Русия ни съди за 58 милиона евро. Реакциите? Няколко гневни коментара към правителството и цялата рода на хората от високия етаж. Никой не излезе на улицата, за да зададе елементарния въпрос: "Кой ни продаде?". А че ни изтъргуваха, то е ясно. Енергиен гигант като Русия не строи АЕЦ, при това на разумна цена, за да ни направи независими...

Ние обаче спим. Дълбоко, упорито и не искаме да си отворим очите. Затова и ни клатят. И свои, и чужди. И ако приема, че Декарт е прав, твърдейки, че Cogito, ergo sum (Мисля, следователно съществувам - пр. авт. ), то българите отдавна сме престанали да съществуваме. За съжаление и завинаги.

23.07.2011, 14:54 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: код:лични

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
СЛАВОВА
25.07.2011; 05:30
АМИ ТО НЕ ПОДЛЕЖИ НА КОМЕНТАР!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: