1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Фамилията Уорлик в ”Карин дом”Уорлик

Американският посланник Джеймс Уорлик посети центъра за деца "Карин дом" заедно със съпругата си Мери, която е посланик в съседна Сърбия, и дъщеря им Джордан. Повод за гостуването на семейството бе 15 годишнината от създаването на центъра. Да почете празника беше поканен и ирландския посланик Джон Роуан. 

"Всекидневно домът е посещаван между 30 и 50 деца със специални образователни потребности, като за тях освен персонала се грижат и 20 доброволци- студенти от България, както и 3-ма техни колеги от чужбина", обясни домакинът и бивш дипломат Иван Станчов.

По повод рождения ден на "Карин дом" дипломатите засадиха по едно декоративно дърво. Посланник Уорлик хвана правата лопата и дари на градината дърво-лале, доставено специално от Вашингтон , а колегата му Джон Роуан я обогати с кипарис.

Дъщерята на американския посланик Джордан пък изяви желание да стане доброволец в центъра. "Това е първото ми посещение тук, разглеждам възможностите, за да знам с какво мога да помогна", заяви младата дама пред журналисти. Оказа се, че Джордан има голям опит в доброволческата дейност, въпреки че е само на 18 години. "В Сърбия работех с тинейджъри от ромски произход, които изучаваха английски език, година преди това помагах на деца с обучението в училище. Усещането е страхотно, чувствам се удовлетворена да помагам на другите", допълни американката.

Джордан сподели още, че току що е завършила гимназия и има една свободна година преди да влезе в университет. Именно тези 12 месеца тинейджърката смята да оползотвори в помощ на нуждаещите се. Дъщерята на Уорлик е решила да продължи образованието си в университет, като се замисля за специалността "Международни отношения".

Родителите на момичето я подкрепят в благородната кауза. "Много съм щастлива, че съм тук да видя "Карин дом", който моят съпруг даде като пример за доброволческа дейност" заяви Мери Уорлик.

22.07.2011, 18:00 Автор: Олга Добрева


Тагове: Уорлик, Карин дом, рожден ден

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center