1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Издирват заподозрян за убийството на ЯнаИздирваният мъж

МВР издирва Николай Русинов, на 34 г., заради убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

"Лицето, което издирваме – Николай Русинов, се е познавало с Яна и дори вечерта на убийството имаме свидетелски показания, че са имали близък контакт", посочи министърът, цитиран от столични медии.Той добави, че за Русинов има безспорни доказателства от експертизата, че е съпричастен към убийството, има ДНК профил и в момента започва неговото издирване. Цветан Цветанов посочи, че задържаното лице по случая също е на 34 години и в момента продължават процесуално-следствените действия. Пламен Трифонов е със 72-часова мярка за задържане. Сигналът за Трифонов е дошъл от гражданин, който съобщил за човек, мотаещ се в района на Борисовата градина.

Мъжът водел скитнически начин на живот в столицата, а основното му препитание било събирането на бутилки, от МВР обаче твърдят, че не става въпрос за клошар.

Издирваният Николай Русинов пък работел в частна фирма като преводач. Той е криминално проявен. През 2008 г. влязъл в регистрите на МВР за нанасяне на лека телесна повреда на мъж в района на столицата. Миналата седмица е заявил, че отива в чужбина. "Не е ясно до колко това е истина", обяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

"Самите веществени доказателства могат да говорят какво се е случило в нощта на убийството", каза той. Към момента задържаният Николай Трифонов отказва да дава показания. "Имаме предположения, версия, че тримата са били заедно", каза Йорданов.

Минал е през детектор на лъжата и резултатите показват, че не може да бъде отхвърлен като съпричастен към разследването, допълниха от СДВР. Основната версия на разследващите е, че убийството е станало по непредпазливост, докато двамата са се опитвали да изнасилят Яна.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи още, че вече са готови поръчаните експертизи и сутринта, след като е имал ясната картина по случая, е информирал родителите на момичето.

22.07.2011, 17:14 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: МВР, убийство, издирване

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА