1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варненската администрация - винаги бавнаОбщина Варна

Днес в зала „Пленарна” на община Варна се проведе планова тренировка за гасене на пожар на Първа районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи dnesplus.bg.

Преди започването на акцията служителите на местната администрация трябваше да бъдат евакуирани. Те обаче се изнесоха от сградата сравнително по-бавно от очакваното, съобщи зам.-кметът Веселин Петров. По думите му, за да се даде реална оценка на евакуацията е нужно тя да се проведе в реална ситуация, когато в общината има граждани. Петров коментира, че тогава би възникнала паника, която няма как да бъде отчетена при учение. 

Акцията на противопожарната служба е успешна. При провеждането й на всеки етаж е имало отговорници, които са докладвали за спирането на тока и асансьорите. С нея са оценени евентуалните действия при възникване на опасност. Автомеханичната стълба не стига до последния етаж на сградата. Обучението е проведено и за случаи на земетресение. 

„Основното при такава ситуация е да се запази самообладание и да се преценикъде е задимяването“, изтъкна Галин Павлов началник група и инспектор от Първо Районно управление „Пожарна безопасност и спасяване”. „Грешка е да се опитва да се излиза през задимена среда, по-добре е да се стои на отворен прозорец“, добави той. 

В учението участваха три пожарни автомобила, 8 пожарникари и 3 водача на групи.

22.07.2011, 16:21 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: Община Варна, учение, евакуация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics