1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Руска рулеткаВлак

"На автобус никога няма да се кача", заяви пред Дефакто:ВестникЪт един от пътниците, возил се в снощния злополучен влак София- Варна Светослав Тодоров.  Варненецът е убеден, че ще продължи да се придвижва със железниците, тъй като това за него все пак си остава най-удобният и евтин транспорт у нас. 

"Разбира се, преди години пътуването с влак беше много по-приятно и нямаше такива екшъни, каквито стават сега", обясни Светослав, който от дете се вози на превозното средство, тъй като баща му работел в БДЖ. „Ако можеше сега да разбере какво се случва с влаковете, сигурно щеше да се обърне в гроба” , допълни изтормозеният пътник и разказа премеждията около близо 15 часовото си пътуване от София до Варна. 

„Имаше хора, които бяха тръгнали на почивка, разнасяха куфарите от влак на автобус, после пак на влак. Беше си стрес!” разказа Светослав Тодоров.

Влакът спря изведнъж, не знаехме какво става. "Беше невероятна жега, около 35 градуса, видяхме, че започнаха да излизат гъсти облаци дим над вагоните", описва страшната картина Светльо. Според него основна причина за поредният инцидент са старите вагони и износения парк на БДЖ.

Жертви няма, благодарение на бързата реакция на железничарите, които успели своевременно да изкарат всички пътници навън, твърди Тодоров. По думите му началникът на влака търчал като „линейка” и носел вода на хората. 

Пътниците чакали часове, преди да бъдат извозени с автобуси до Горна Оряховица, където били прехвърлени на друг влак. „Тъкмо тръгнахме и ново двайсет! Скъса се контактната мрежа на влака!” възмутено разказа Светльо. Според него официалното твърдение, че причината за скъсването е бурята, не е основателно, тъй като бури има често и това оизначава, че мрежата ще се къса почти всеки ден. 

Въпреки зачестилите инциденти с влаковете БДЖ Светослав Тодоров не смята да се откаже от удобния за него транспорт. Само след няколко дни той ще пътува за София с влак, като се надява да стигне жив и навреме.

Проверка на Дефакто:ВестникЪт установи, че потокът на пътници на жп гара Варна е почти непроменен. За много хора влакът си остава най-евтният транспорт. 

Единици са тези, които признават, че са се отказали да пътуват с влак завинаги. 

Това обаче няма да е задълго, тъй като новото ръководство на БДЖ  готви увеличение на цените на билетите с 5% от 1 август. Очаква се вдигането на да бъде одобрено от министъра на транспорта Ивайло Московски.

21.07.2011, 15:35 Автор: Олга Добрева


Тагове: руска ролетка, влак, пожар, инцидент

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center