1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Мъж, ограбил хазяина си, влиза в затвораЗатвор

39-годишният А. Томов ще лежи година и половина в затвора заради кражба, реши Варненският районен съд, като наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим. 

Подсъдимият е призант за виновен за това, че в периода от 1 април до  май тази година в условия на опасен рецидив, е изнесъл голяма част от покъщнината на хазяина си.  От началото на годината подсъдимият временно, докато си намери квартира, се нанесъл в имота на свой познат. с когото се уговорили да ползва помещение към къщата му  с отделен вход. Съгласно уговорката с хазаина, подсъдимият можел да ползва наличното оборудване, без да плаща наем, като покрива единствено сметките си за ток и вода. След като Томов започнал да забавя плащането на сметките, собственикът на имота направил няколко безуспешни опита да го открие на място в жилището или на мобилен телефон. През това време подсъдимият, разполагайки с ключ за помещението, започнал да изнася периодично и залага различни  вещи на хазяина си – телевизор, ДВД, микровълнова и готварска печка. При едно от посещенията си в имота собственикът успял да надникне през малък прозорец и тогава видял, че голяма част от техниката липсва, а персийския килим е навит на руло и подготвен за изнасяне. Той уведомил полицията и впоследствие Томов бил привлечен като обвиняем. 

39-годишния Томов има множество предходни осъждания, предимно за престъпления против собствеността. Споразумението е окончателно.

21.07.2011, 15:29 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: кражба, варненски районен съд, затвор

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center