1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Пробация за мъж, погнал съседа с брадваСъд

Пробация за срок от една година наложи Варненският районен съд на 36-годишния Б. Йорданов, който нападнал съседа си с брадва и му нанесъл средна телесна повреда. 

Инцидентът възникнал вечерта на 25 април миналата година на улица „Цар Иван Страцимир” във Варна. Пострадалият мъж изпращал свой гост на улицата, когато забелязал, че в близост до автомобила му се била събрала група роми. Мъжът направил забележка да се отдръпнат,  но чувайки репликата му, от съседен двор се намесил 36-годишният Б.  Йорданов, който започнал да отправя заплахи и дори ударил с камък съседа си. Гостът на пострадалия се притекъл на помощ, но тогава подсъдимият Йорданов излязъл на улицата с брадва, с която изненадващо нанесъл удар.              В резултат на удара потърпевшият мъж получил счупване на дясната лакетна кост, причинено от дръжката на брадвата и порезна рана на дясната предмишница. Нанесената средна телесна повреда обусловила трайно затруднение във функцията на десния горен крайник за период от около 2-3 месеца. 

36-годишният Б. Йорданов в продължение на 1 година ще трябва да провежда срещи с пробационни служители и да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично. По отношение на него съдът наложи и още една пробационна мярка – „ограничение в свободното придвижване”, изразяваща се в забрана за напускане на обитаваното от подсъдимия жилище за срок от 6 месеца във времето от 20 ч. до 8 ч. сутринта.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. 

20.07.2011, 14:22 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: мъж, нападение, съд, пробация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА