1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Внимание жеги!Жега

Изключително горещо време ни очаква днес, предупреждават синоптици. В общо 8 области на страната е обявен код оранжево, заради изключително високите температури, а останалите области са отбелязани с код жълто. 

По-високата степен на предупреждението се отнася за Врачанска, Плевенска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Великотърновска и Русенска области. Според прогнозите в тези райони се очаква термометрите да достигнат до 38-40 градуса. В областите Враца, Плевен и Ловеч във вечерните часове се очаква да се развият гръмотевични бури с краткотрайни валежи. Ще има условия и за градушки.

Горещо ще бъде и по Черноморието и в планините.

Заради очакваните високи температури и с цел избягване допускането на инциденти на работните места, предизвикани от тях, от Главна инспекция по труда напомнят на работодателите да съобразят режима на работа и да предприемат конкретни действия за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, за което по закон носят отговорност, съобщват от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

От там апелират работодателите да предприемат технически и организационни мерки, за да намалят възможните опасности за живота и здравето на работещите хора. Техническите мерки включват средства за охлаждане на помещенията и осигуряване на свеж въздух за работещите. Допълнително могат да се осигурят подходящи сенници, щори, оборудване на климатизирани помещения за почивка.

20.07.2011, 10:35 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: жеги, код оранжево

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА