1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Кирил Йорданов и премиера на първа копкаМагистрала

Кметът на Варна Кирил Йорданов присъства на първата копка на новата почти 8-километрова отсечка на автомагистрала „Хемус", която бе направена край Каспичан, съобщи Дарик. Стартът на строителните работи дадоха премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Симеон Дянков, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и областният управител на Шумен Димитър Александров. На церемонията не беше поканен кметът на Шумен Красимир Костов.

Новата отсечка, която е с обща дължина 7,8 км. ще бъде изградена за 14 месеца, като стойността на строителните работи е близо 38 000 000 лв. Участъкът от магистралата Белокопитово - Каспичан е проектиран така, че да може да се въвежда в експлоатация поетапно. Два ще са пътните възли на отсечката - един до с. Панайот Волов, свързващ и пътя към Силистра и втори до с. Белокопитово, свързващ пътя от Търговище и този от Разград.

„Още 267 км остават от магистрала „Хемус", с евросредства те ще струват 1,5 млрд. евро, като българската държава трябва да осигури 20% от средствата", каза Росен Плевнелиев. Той обяви, че за периода 2014 - 2020 г. тоталния приоритет на България ще е магистрала „Хемус".

„Милиард и половина евро струва магистрала „Хемус" и не случайно много са обещавали, а никой не я е правил, защото такива пари в държавата няма", заяви Бойко Борисов. Той обясни, че е направен важен пробив за осигуряване на средства за обекта. По думите му, магистралата ще помогне за развитието на туризма в региона. Премиерът каза още, че когато я има магистралата разстоянието Шумен-Варна няма значение.

18.07.2011, 14:21 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Кирил Йорданов, Бойко Борисов, първа копка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics