1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Мерки за неотклонение за изнасилвачиТемида

Варненският районен съд наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 33-годишния П.К., привлечен като обвиняем за изнасилване. Предявеното обвинение срещу П.К. е за това, че между 4 и 5 ч. сутринта на 11 юли, на пейка в близост до жилищен блок в квартал „Трошево”, изнасилил 42-годишна жена.

П.К. е осъждан 4 пъти досега за тежки умишлени престъпления. Съдът прие, че е налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши нови престъпления, поради което му наложи най-тежката мярка.

На друг привлечен като обвиняем за изнасилване – 27-год. Н.А., Районният съд наложи мярка за неотклонение „домашен арест”. Спрямо него предявеното обвинение е за изнасилване в условията на опасен рецидив. Деянието е извършено вечерта на 1 юли в необитаема стаичка на пешеходен подлез между ул. „Царевец” и бул. „Левски”. Пострадала е 32-годишна жена с психично заболяване. Съдът прие, че по делото са налице доказателства за авторство на деянието, но обвиняемият също страда от психично заболяване, което му пречи да участва и да дава годни и обосновани обяснения  в процеса. В същото време по отношение на 27-годишния Н.А. е налице висока степен на обществена опасност, поради което съдът го остави под домашен арест.

Още две най-тежки мерки за процесуална принуда наложи този следобед Районния съд. За извършени грабежи над жени съдът остави в ареста  18-годишния М.А. и 20-годишния И.Г.

3-дневен е срокът за обжалване на всички наложени мерки за неотклонение.

15.07.2011, 17:27 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: съд, мерки за неотклонение, изнасилвачи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center