1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Само един мераклия за шеф на РЗОК ВарнаРЗОК

Само един кандидат е подал документи в обявения от Националната здравноосигурителна каса конкурс за директор на регионалното й звено във Варна, съобщи vnews.bg. Крайният срок за подаване на документи вече изтече. Кандидатите трябваше да отговарят на общо 15 изисквания, като основните са да имат висше образование със степен магистър и минимум 3 г. стаж по специалността в областта на управлението на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурителното дело.

В момента единственият мераклия да оглави здравната каса във Варна защитава в състезание със себе си концепция на тема: „Дейността на РЗОК в условията на задължителни годишни прогнозни стойности за дейностите за болнична медицинска помощ към индивидуалните договори с изпълнителите на медицинска помощ. Мерки за коригиране на финансовата устойчивост на РЗОК“. Успешното й представяне осигурява на спечелилия тригодишен директорски договор. Кой ще е директорът на РЗОК – Варна стана ясно още преди два месеца, когато vnews.bg написа за политическото решение, взето от областната партийна организация на ГЕРБ. Това е д-р Диян Димов, за когото се знае, че идва от Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания „Д-р Марко Антонов Марков“, където е заместник-управител по лечебната дейност.

За него, освен че е съпруг на артистичния директор на варненската опера Даниела Димова, се знае че е започнал развитието си като административен кадър във варненското здравеопазване с покровителството на царската ексдепутатка Анелия Атанасова. След излизането от власт на НДСВ обаче, д-р Димов приема за своя идеологията на ГЕРБ и продължава кариерното си развитие като един от кадровата банка на партията, станала хит на последните парламентарни избори. Както пръв писа vnews.bg директорското място в РЗОК – Варна се оваканти, след като досегашния му директор д-р Марио Щилянов подаде оставка. Според едни, за да гради лекарска кариера в чужбина, други пък лансираха в сайта версията, че така слага край на твърденията, че не управлява ефективно паричните потоци, които преминават през касата. Има и трети, които твърдят, че „яслата на здравната каса“ вече е празна и директорският пост вече носи само негативи без възможност за компенсация.

Очаква се до края на юли Националната здравноосигурителна каса да обяви официално името на новия директор на РЗОК – Варна

15.07.2011, 15:02 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: РЗОК, Варна, шеф

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
запознат
08.08.2011; 15:54
Просто лудостта на управляващите нямат край. Само който е работил с д-р Димов знае що за човече е въпросния доктор. Нито доктор, нито администратор, а само едно подсвиркващо и подскачащо чучело. Жалко за работещите с него. Господ да ги пази!
Не сме от Марс
28.07.2011; 21:00
Как ще се има други мераклии, като още преди да е обявен конкурса, всички знаеха, кой ще го "спечели" ?! Филма се казва "Съдът взе решение, да влезе подсъдимия". Действието се развива в 2011 г (Ако за някого има значение, коя година сме). Амин!
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА