1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Варненските мечета заминават за СофияМечета

Двете варненски мечета, които се родиха миналата пролет ще заминат от зоопарка в София към зоопарк в Индонезия. Това каза Тодор Христов директор на зоологическата градина в града, цитиран от Фокус. Той обясни, че те вече са на година и половина, като размерите им стават внушителни, поради което се налага час по скоро да бъдат изпратени в София. 

"Вече им е тясно в клетката, те стават големи мечоци", посочи Христов. В момента се оправят документите по превоза им до столицата, като се очаква да тръгнат до края на месеца. От София мечетата ще бъдат изпратени в Индонезия със самолет. В замяна софийския зоопарк ще получи по всяка вероятност влечуги. Варненския зоокът пък се надява на някое тревопасно животинче от градината в столицата. Към момента варненския зоопарк се е сдобил с няколко благородни елени, лопатар, кенгуру, като се очаква скоро да има и ново бебе маймунка. В горещото време животните се разхлаждат или със студен душ или със своебразен сладолед, който представлява замразени мляко и плодове.

По отношение на посещаемостта в зоопарка директора Тодор Христов заяви, че през лятото се увеличава рязко. Той добави, че градината успява да покрива около 65-70% от разходите си, като месечно струва на общината около 6500 лева. Годишната издръжка на градината пък е 240 000 лева, от които около 70 000 се поемат от общината.

14.07.2011, 14:50 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Варна, зоопарк, мечета

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center