1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Форум ”Образованието срещу бедността”Община Варна

 Конгрес на Международния социалдемократически съюз за образование започва във Варна. Темата на тридневния форум е „Образованието срещу бедността”, съобщи Дарик.  

Конгреса ще открие президентът на Международния социалдемократически съюз за образование Ханс Шпис. В първия ден участниците ще дискутират въпросите „Образование и развитие” и „Образование и социализация”. Почетният президент на Международния социалдемократически съюз за образование Рейнхард Думзер ще води дискусия по темата „„Претопяващият котел” Европа – предизвикателства на бъдещето”, съобщиха от пресслужбата на БСП.

Във втория ден на форума ще започне обсъждане на управленския проект на БСП „Знанието – основа за развитието на обществото и човека”. На 16 юли ще се състои закрито заседание на Генералното събрание на Международния социалдемократически съюз за образование. 

Образователният интернационал вече е имал свой конгрес в България през 2004г. Тази година ще вземат участие делегати от Австрия, Германия, Англия, Франция, Финландия, Унгария и България.

14.07.2011, 12:08 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: форум "Образование срещу бедността"

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА