1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Условна за побой над шофьорТемида

Условна присъда от 6 месеца лишаване от свобода получи 42-годишният А. Станев от Варна заради побой над таксиметров шофьор. 

Инцидентът е станал на 20 януари миналата година на улица "Подвис" във Варна.Подсъдимият, заедно със своя приятелка около 20 ч.  вечерта поръчал такси. При пристигането на автомобила, жената седнала на задната седалка зад шофьора, а подсъдимият заобиколил с намерение да се качи от другата страна. В този момент таксиметровият водач преценил, че поради натрупан сняг няма да може да се отвори вратата и предприел маневра да измести леко автомобила. Клиентът, подразнен от маневрата – започнал да вика и обижда, отишъл до отворения прозорец на шофьорската врата и нанесъл удар на водача. След това подсъдимият отворил вратата на автомобила, блъснал я силно и нанесъл още няколко удара на шофьора. Пострадалият успял да подаде сигнал за проблема по станцията и на помощ му се притекли колеги от близката таксиметрова пиаца, някои от които станали свидетели на инцидента.

В резултат на нанесената телесна повреда, потърпевшият шофьор получил кръвонасядания по клепачите и устните, както и счупване на зъб, довело до трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето.

42-годишният А. Станев е с чисто съдебно минало. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

13.07.2011, 15:34 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: шофьор, бой, присъда

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА