1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Платиха гаранцията на българските моряциМоре

Паричната гаранция на петимата български моряци, които бяха задържани в Гърция, е платена от телевизия СКАТ, съобщи Дарик. Ако сумата не беше внесена, сънародниците ни щяха да бъдат върнати в ареста.

Плаващият под флага на Коморските острови кораб „Ина” с общо шестима български моряци беше задържан на 23 юни в гръцкото пристанище Елефсина. На борда на плавателния съд бяха открити 3000 мастербокса цигари, а местните власти повдигнаха на екипажа обвинения в контрабанда и в организиране на престъпна група. Пет дни по-късно под гаранция от ареста бяха пуснати петима от българите, като сумата трябваше да бъде платена до 11 юли. 15 минути преди изтичане на крайния срок парите са внесени от екип на телевизия СКАТ. Преди това роднините на моряците заявиха пред Дарик, че корабособственикът „Ростов транспорт” не е превел паричната гаранция.

От СКАТ са наели и адвокат на моряците, които нямат право да напускат южната ни съседка. В ареста продължават да са капитанът на „Ина”, който е украинец, и българският му помощник

13.07.2011, 13:36 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: български моряци, Гърция, арест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics